Shipex

About Shipex

Shipex is een Antwerps bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de logistieke ondersteuning van internationale handel over zee. Zij begeleiden de maritieme transporten van hun klanten naar de eindklant in nauwe samenwerking met diverse stakeholders als container leveranciers, havenautoriteiten, rederijen, douaneformaliteiten en transportfirma’s.

The Case

Shipex gebruikt Navision als ERP-systeem en bouwde aanvankelijk in eigen beheer een aantal toepassingen rond hun basisprogramma. Door de mondiale digitalisering verlangen klanten en stakeholders steeds meer geautomatiseerde informatiestromen van Shipex. Daarom zocht Shipex een softwarepartner die de bestaande toepassingen wou ondersteunen en verder ontwikkelen.

The Key IT Solution

Key IT hielp Shipex in eerste instantie om de bestaande software architectuur in kaart te brengen. Aansluitend werd door een nauwe samenwerking met de IT-afdeling van Shipex inzicht vergaard in de programma en databank structuren. Vandaag kan Shipex rekenen op Key IT als flexibele partner om aanpassingen en nieuwe functionaliteit snel en gericht toe te passen. Waarbij Key IT instaat voor de automatisering van zowel interne als externe bedrijfsprocessen van Shipex.

Testimonial

Wij zijn dankbaar dat Key IT kon ingrijpen op complexe problemen waar we al een hele tijd tegen aanliepen. Met Key IT vonden we een super partner die ons snel en professioneel bijstaat bij de verder optimalisatie van onze werking.

Nils Van Dessel – Operations Director Shipex

Contacteer ons
avatar foto van een man

Customer Relations

Domien Van den Meersschaut

avatar foto van een man

Customer Relations

Domien Van den Meersschaut